Planiranje vjenčanja

7 Grešaka u vremenskom planiranju vjenčanja

greške u vremenskom planiranju
greške u vremenskom planiranju
Ako trenutno organizirate svoj poseban dan, vjerujte nam kada kažemo: potpuno razumijemo ogromnu prirodu zadatka. Naravno, svaki par želi izbjeći bilo kakve pogreške tijekom procesa planiranja vjenčanja. Najbolji način da to postignete je kroz precizno planiranje unaprijed i temeljito istraživanje, opremajući se potrebnim znanjem da se uhvatite u koštac sa svim zamršenim detaljima. Zato smo za vas istražili, kako glatko upravljati složenim svijetom planiranja vjenčanja i kloniti se uobičajenih zamki i nepotrebnog stresa.

7 Grešaka u vremenskom planiranju koje parovi čine prilikom planiranja vjenčanja

Znate što kažu: Vrijeme je ključno.

Vrijeme zaista jest ključno. I kada je u pitanju planiranje vjenčanja, ova izjava svakako ne može biti istinitija. Kada točno trebate poslati pozivnice za vjenčanje? I koliko unaprijed je potrebno osigurati sobe hotela? Kada trebate kontaktirati dobavljače?

To je puno za upravljanje, ali ne bojte se – ovdje vam sve iznosimo, s stručnim savjetima profesionalnih organizatora vjenčanja, kako biste izbjegli neke od najčešćih vremenskih grešaka koje mladenke i mladoženje čine prilikom planiranja vjenčanja.

1. Preuranjeni kontakt s dobavljačima

Ozbiljno, to se događa. Postoje parovi  koji su se obratili s upitima čak prije nego što su se zaručili! Ili parovi koji se javljaju s datumom vjenčanja za tri godine. Iako je laskavo, to je malo prerano.

2. Davanje pologa prije nego što unajmite organizatora

Ako planirate unajmiti organizatora vjenčanja, uvijek se prvo posavjetujte s njima prije donošenja ključnih odluka o vjenčanju, poput osiguravanja prostora, najma opreme ili angažiranja cvjećara. Većina tvrtki za organizaciju događanja ima svoje pakete i ugovorene suradnike kod kojih mogu dobiti bolju cijenu od Vas.

3. Predugo čekanje prilikom rezervacije ključnih dobavljača

Čekanje predugo da rezervirate dobavljače, posebno za vjenčanja u visokoj sezoni, česta je pogreška koju parovi čine. Ako je vaše vjenčanje u vrhuncu sezone (u većini regija to je ljetno vrijeme) i čekate čak šest mjeseci prije nego rezervirate vrhunskog dobavljača, možete propustiti najbolje od najboljih. “To uključuje DJ-eve, fotografe, koordinatore i neke cvjećare. Dobavljače koji mogu pružiti veći opseg usluga, poput proizvođača kolača, cateringa i nekih cvjećara, možete rezervirati bliže datumu događaja, ali nemojte riskirati. Dobri dobavljači brzo se popunjavaju!

4. Rezerviranje snimatelja u zadnji tren

Ovo se događa iznova i iznova: mladenka stavlja angažiranje snimatelja vjenčanja pod “opcionalno” na svoj popis obveza, a onda paničari pokušavajući naći nekoga u zadnji trenutak kada shvati da je to zapravo nešto što mora imati. Zapravo, nedostatak snimatelja je najveća žalba koju se čuje od mladenki, stoga poslušajte savjet i nemojte to odgađati!

5. Slanje pozivnica za destinacijsko vjenčanje prekasno

Destinacijska vjenčanja imaju potpuno drugačiji vremenski raspored za pozivnice (i potvrde prisutnosti) od vjenčanja kod kuće. Budući da svi moraju putovati kako bi došli na destinacijsko vjenčanje, trebali biste poslati obavijesti o datumu i putnim informacijama najmanje 18 mjeseci unaprijed. Formalne pozivnice mogu se poslati godinu dana prije, a trebaju imati rok za potvrdu prisutnosti osam tjedana od datuma slanja. Nemojte odgađati slanje pozivnica ili ćete imati problema prilikom planiranja i proračuna.

6. Neosiguravanje soba hotela na vrijeme

Čekanje predugo da rezervirate smještaj u hotelima, posebno u većem gradu, velika je greška. Iako se može činiti jednostavnim zadatkom koji možete odgoditi za kasnije, ako je grad domaćin velike konferencije ili sportskog događaja istog vikenda kao i vaše vjenčanje, oni mogu biti potpuno popunjeni čak šest ili više mjeseci unaprijed. Čim potvrdite datum i mjesto vjenčanja, prijedlog je da osigurate sobe u dva do tri hotela kako biste osigurali da vaši gosti imaju dovoljno opcija i vremena za smještaj.

7. Pretjerano fokusiranje na male detalje na početku

Neki mladenci previše se koncentriraju na “male detalje” od samog početka i propuste riješiti neke od većih elemenata planiranja. Na primjer, odlučivanje o prstenovima za salvete, bojama vjenčanja i stolnjacima trebalo bi doći nakon što ste već sklopili ugovor s mjestom i cateringom.