Djevojačka večer

Tko tradicionalno plaća Djevojačku večer?

wedding expo djevojacka vecer organizacija
Djevojačka večer: Tko tradicionalno pokriva troškove? Jedna od radosti vjenčanja, osim mogućnosti da provedete cijeli život sa svojim voljenim, niz je slavlja koja prate zaruke - poput svadbenog kupa. Dok roditelji možda već doprinose (ili u potpunosti pokrivaju) troškove vjenčanja, par je vjerojatno već dogovorio svoj medeni mjesec, a svadbena zabava je odgovorna za planiranje nezaboravne djevojačke večeri. Dakle, tko tradicionalno snosi račun za Djevojačku večer? Tko tradicionalno plaća? Saznajte što smo istražili za vas.

Djevojačka večer: Tko tradicionalno pokriva troškove?
Jedna od radosti vjenčanja, osim mogućnosti da provedete cijeli život sa svojim voljenim, niz je slavlja koja prate zaruke – poput svadbenog kupa. Dok roditelji možda već doprinose (ili u potpunosti pokrivaju) troškove vjenčanja, par je vjerojatno već dogovorio svoj medeni mjesec, a svadbena zabava je odgovorna za planiranje nezaboravne djevojačke večeri. Dakle, tko tradicionalno snosi račun za Djevojačku večer? Tko tradicionalno plaća? Saznajte što smo istražili za vas.

Tko tradicionalno plaća?

Mijenjanje tradicija: Tko je obično domaćin i plaća svadbeno okupljanje?
Dok moderni parovi često odstupaju od tradicije, koncept Darivanja mladenke potječe iz vremena kada je mladenkina obitelj davala kovčeg ili škrinju nade punu predmeta kako bi pomogla novovjenčanom paru da uspostavi svoj novi dom. U prošlosti su mladenkini prijatelji i susjedi organizirali darivanje kao dodatak onome što obitelj nije mogla pružiti.

Kao rezultat toga, prema tradiciji, uža obitelj mladenke obično ne bi bila domaćin svadbenog slavlja, jer bi se to moglo smatrati događajem usmjerenim na darivanje. Umjesto toga, tete, rođaci i/ili mladenkini prijatelji obično su preuzeli ulogu domaćina Darivanja mladenke.

U moderno doba parovi se odmiču od strogog pridržavanja tradicije i prihvaćaju ono što je ispravno za njih, njihove obitelji i prijatelje. Stoga, danas odgovornost za organizaciju i pokrivanje troškova svadbenog kupa često pada na kumu i sudionike djevojačke zabave. Dok djeveruša može preuzeti glavnu ulogu i snositi značajan dio troškova, sve je češće da djeveruše, pa čak i mladenkina majka, financijski doprinose na temelju svojih osobnih sposobnosti.

Koliko zapravo košta organizacija Djevojačke zabave?

Ukratko, cijena organizacije Djevojačke zabave ovisi o raznim čimbenicima. Primarni troškovi obično se vrte oko cateringa i mjesta događaja, osobito ako se ne održavaju kod kuće. Broj gostiju igra važnu ulogu jer veća okupljanja obično iziskuju veće troškove. Alkohol se često smatra zasebnom proračunskom kategorijom. Također, vrsta zabave (užina, brza hrana, ručak, izlazak, tematski party, noćenje ili putovanje) utjecat će na budžet. Važno je uzeti u obzir dodatne troškove kao što su porezi, napojnice, dekoracija, cvijeće, usluge, rekviziti za igru, nagrade i pozivnice. Određivanje proračuna za ove elemente osigurava dobro isplanirano organiziranje, a domaćini bi trebali voditi računa o mogućim neočekivanim troškovima koji mogu nastati.

Savjeti za uštedu novca na vjenčanju

 • Poznavanje mladenke, njenog stila i želja

  Poznavanje želja mladenke ključno je pri planiranju Djevojačke večeri. Iako možda dobro razumijete počasnu gošću, važno je dublje proniknuti u njezine specifične želje za događaj. Potrebno je Djevojačku večer uskladiti s vizijom i željama mladenke. Možda ćete otkriti da tradicionalne aktivnosti i troškovi vezani uz slavlje ne odgovaraju njenom ukusu. Na primjer, mladenka možda nije zainteresirana za igre ili organizaciju velikog okupljanja. Umjesto toga, možda će više voljeti intimniji obrok u svom omiljenom restoranu ili opušteni piknik na plaži. Razumijevanje mladenkinih preferencija može uvelike utjecati na cjelokupni izgled i dojam Djevojačke večeri, što zauzvrat može utjecati i na vaš proračun. Bitno je prilagoditi događaj prema želji mladenke, osiguravajući nezaboravno i ugodno iskustvo.
 • Ne pretjerujte s očekivanjima

  Uobičajeno je da se organizatori događaja uhvate u stvaranje ekstravagantnih iskustava na temelju percipiranih očekivanja. Međutim, to može brzo premašiti proračun. Savjetujemo da se počne s osnovnim potrebama i željama sudionika, što obično uključuje hranui piće. Predlažemo se usredotočite na ispunjavanje ovih temeljnih očekivanja, a ne da se uhvatite u ekstravagantne dodatke.

  Ukoliko se odlučite na intimnije druženje, za užinu, preporučamo posluživanje osnovnih namirnica poput jaja, slanine ili druge proteinske opcije, kruha za doručak i raznih sokova. Za ručak se smatra dovoljnom salata s proteinskom komponentom nakon koje slijede slatki zalogaji. Dodavanje nekoliko boca vina ili čaša šampanjca dobrodošlice trebala bi zadovoljiti goste. Ako postoje dodatna sredstva, možda je moguće uključiti dodatke kao što je bar, ali nije potrebno pretjerivati ​​osim ako proračun to dopušta.
 • Upoznajte cvijeće

  Cvjetni središnji dijelovi klasičan su i prikladan izbor za dekoraciju događaja. Međutim, važno je imati na umu troškove povezane s različitim vrstama cvijeća. Savjetujemo da budete svjesni razlike u cijeni između cvijeća poput orhideja i hortenzija. Na primjer, hortenzije su obično pristupačnije, a istovremeno pružaju lijep i voluminozan izgled.

  Osim cvijeća, svijeće mogu biti isplativ način da uljepšate ugođaj događanja. Čak i tijekom dnevnih sati, nježno treperenje svijeća može dodati topao i privlačan dodir dekoru. Uključivanje svijeća u dizajn može stvoriti vizualnu toplinu i učiniti vidljivu razliku bez značajnih ulaganja.
 • Veličina je bitna

  Razmislite o veličini stola kada planirate dekoracije za Djevojačku zabavu. Mnogi hoteli i prostori za događanja nude okrugle stolove od 72 inča koji pružaju veliku površinu za ukrašavanje. Međutim, ako stol ima puno praznog bijelog prostora, može ostaviti dojam da je oskudan i jeftin. Kako bi se to riješilo, preporučujemo odabir manjih veličina stolova, koji omogućuju manje središnje dijelove i smanjuju ukupne troškove dekoracije.

  Isti princip vrijedi i za izbor mjesta ili lokacije za Djevojačku večer. Odabir mjesta koje već ima inherentnu ljepotu ili šarm može uštedjeti na potrebi za opsežnim ukrašavanjem. Odabirom mjesta s privlačnim značajkama ili slikovitim okruženjem možete poboljšati cjelokupni ambijent bez potrebe za velikim ulaganjem u dodatne dekoracije.