Stil za mladoženju

Kako odabrati pravi prsluk za svoje odijelo

wedding expo prsluk za odjelo
Trebaju li mladoženja i kum nositi prsluk? Pitanje je to koje se postavlja kada odijelo ili smoking žele podići dodatnim slojem moderne tkanine. Prsluk ima potencijal poboljšati odijelo dodavanjem dimenzija, teksture ili daška osobnosti. U slučaju smokinga, on čak može podići cjelokupni izgled, čineći ga formalnijim.

Trebaju li mladoženja i kum nositi prsluk? Pitanje je to koje se postavlja kada odijelo ili smoking žele podići dodatnim slojem moderne tkanine. Prsluk ima potencijal poboljšati odijelo dodavanjem dimenzija, teksture ili daška osobnosti. U slučaju smokinga, on čak može podići cjelokupni izgled, čineći ga formalnijim.

Bez obzira odlučite li prihvatiti ovaj bezvremenski stilski dodatak ili ne, dijelimo vam najbolje savjete kako bismo osigurali da prsluk postane istaknuta značajka, a ne modni promašaj.


Razlozi za nošenje prsluka

Uz spomenuto povećanje formalnosti (smatrajte prsluk kao dodatak elegancije ionako otmjenoj odjeći), dajemo i tri objašnjenja zašto bi proširenje dvodijelnog odijela na trodijelno moglo biti korisno:

 • Prsluci su izvrsni za vjenčanja po toplom vremenu
  Ako tijekom proljeća ili ljeta morate skinuti jaknu kako biste pobijedili vrućinu, posebno dok plešete na podu, prsluk će vašem tijelu omogućiti da diše, posebno u području ispod pazuha, a pritom će zadržati dojam jednostavnog stila.
 • Možete se izdvojiti od kumova
  Uz tradicionalne boutonnières ili leptir mašne u različitim bojama, prsluk je pametna i suptilna strategija da se izdvojite od kuma koji su identično odjeveni.
 • Laska vašoj liniji i vizualno izduzuje
  Dodavanje slojeva odjeće može prirodno stvoriti širi izgled. Mladoženja koja odabere nositi prsluk može ostaviti svoje jakne otkopčane, pružajući više udobnosti i slobode oko trbuha bez ograničenja dugmadi i debele tkanine.


EXPO hint: Bez obzira na vrstu, boju ili uzorak odijela, postoji jedno važno pravilo kojeg se morate pridržavati kada nosite prsluk: pobrinite se da ima odgovarajuću duljinu. Prsluk bi trebao pokrivati ​​cijeli pojas hlača i ne otkrivati ​​tkaninu košulje između. Također, kao i sako, donji gumb bi trebao ostati otkopčan.

EXPO Tips&Tricks


Kako stilizirati prsluk

Nakon što mladoženja donese odluku da će prsluk uklopiti u svoj komplet za dan vjenčanja, postoji nekoliko modnih savjeta koje treba razmotriti. Kad su u pitanju smokinzi, dosljednost je ključna. Prsluk bi trebao biti odgovarajući svečani prsluk iste boje i materijala kao i smoking.

Za one koji žele ležerniji i opušteniji ugođaj, ima više prostora za kreativnost. Ovo su naše tri glavne preporuke:

 • Mijenjajte paletu boja: prsluk može biti različite nijanse od odijela. Na primjer, uparite smeđe odijelo sa svjetlijom nijansom poput bež ili tamnoplavo odijelo sa sivim prslukom.
 • Nemojte se bojati miješati uzorke: ako je vaše odijelo jednobojno, dodajte prsluk s uzorcima kao što su karirano ili prugasto. Nasuprot tome, ako vaše odijelo ima uzorak, odlučite se za čvrsti prsluk. Pazite da se boje podudaraju, primjerice odaberite sivi prsluk koji se slaže s prugama tamnoplavog odijela.
 • Poigrajte se sa sezonskim tkaninama za zanimljivu teksturu: odlučite se za tkanine poput seersuckera ili lana za ljetno vjenčanje, a eksperimentirajte s vunom ili tvidom za jesen ili zimu.

Nošenje prsluka neće promijeniti niti narušiti cjelokupnu mladoženjinu estetiku, ali je svakako može poboljšati, dodajući joj uglađenost, cjelovitost i dašak jedinstvenosti. Dok mladenke imaju veću fleksibilnost da pokažu svoj individualni stil kroz detalje na svojoj haljini, kao što su perle, čipka i oblik, mladoženja može koristiti prsluk, posebno u manje formalnom okruženju, kao način izražavanja koji odražava njihovu osobnost. I, u najmanju ruku, to je moderan dodatak koji možete nositi dok uživate u slavlju, plešete, nazdravljate šampanjcem.