Šminka i kosa

Kako pripremiti kožu lica za šminkanje na dan vjenčanja

Pronalaženje pravog vizažista za vaš poseban dan je ključno. Međutim, nanošenje šminke bez odgovarajuće njege kože je poput slikanja bez temeljnog premaza. Dakle, bez obzira na glam tim koji ste odabrali, važno je dati prioritet rutini njege kože prije dana vjenčanja.

Pronalaženje pravog vizažista za vaš poseban dan je ključno. Međutim, nanošenje šminke bez odgovarajuće njege kože je poput slikanja bez temeljnog premaza. Dakle, bez obzira na glam tim koji ste odabrali, važno je dati prioritet rutini njege kože prije dana vjenčanja.

Također je važno pripremiti kožu ujutro na dan vjenčanja. Bez obzira na to idete li redovito na njegu lica ili imate minimalnu rutinu, zanemarivanje dana pripreme može potkopati vaše napore. Stoga dijelimo stručne savjete za pripremu kože za besprijekornu šminku nNa dan vašeg vjenčanja, pridržavanje jednostavne rutine njege kože ključno je za postizanje blistavog tena koji će trajati tijekom proslave. Evo pet bitnih koraka koje treba uključiti u svoj jutarnji režim ljepote kako biste osigurali da vaša šminka izgleda besprijekorno od ceremonije do prijema i nakon toga.a dan vjenčanja. Nastavite čitati kako biste saznali više.

Koraci za njegu kože na dan vjenčanja

Na dan vašeg vjenčanja, pridržavanje jednostavne rutine njege kože ključno je za postizanje blistavog tena koji će trajati tijekom proslave. Evo pet bitnih koraka koje treba uključiti u svoj jutarnji režim ljepote kako biste osigurali da vaša šminka izgleda besprijekorno od ceremonije do prijema i nakon toga.

EXPO hint: Bez obzira na to gdje se nalazite na svom vjenčanom putovanju ljepote, svakako primijenite ovu rutinu barem mjesec dana prije vjenčanja. Ovo jamči da imate sve prave proizvode potrebne za učinkovitu pripremu vaše kože za vašeg vizažista.

1.Korak: Čišćenja lica

Da biste započeli svoju jutarnju rutinu, dajte prednost hidrataciji prilikom čišćenja kože na vaš poseban dan. Odaberite sredstvo za čišćenje bez mirisa obogaćeno hijaluronskom kiselinom, poznatom po svojoj sposobnosti da dubinski hrani i hidratizira, ostavljajući vašu kožu mekom i blistavom.

2.Korak: Serum

Za optimalnu hidrataciju uključite serum na bazi vode u svoju rutinu njege kože. Potražite onaj koji sadrži hijaluronsku kiselinu, poznatu po svojim izvrsnim hidratantnim svojstvima. Čak i ako imate masnu kožu, nemojte preskočiti ovaj korak. Masnoj koži još uvijek može nedostajati hidratacija, što dovodi do prekomjerne proizvodnje ulja. Usredotočujući se na hidratantne serume na bazi vode, možete učinkovito uravnotežiti razinu vlažnosti vaše kože.

3.Korak: Hidratacija

Nakon nanošenja seruma, ključno je zapečatiti njegove hranjive učinke hidratantnom kremom. Odlučite se za laganu dnevnu hidratantnu kremu koja neće biti teška na vašoj koži niti ometati nanošenje šminke. Cilj je pružiti odgovarajuću hidrataciju bez otežavanja kože. Odaberite hidratantnu kremu koja odgovara vašem tipu kože i osigurava glatko platno za vašu šminku.

EXPO hint: Iako je korisno za kožu, bolje je izbjegavati korištenje ulja za lice ujutro prije šminkanja za vaš poseban dan vjenčanja. Ulja za lice mogu stvoriti masnu površinu i utjecati na dugotrajnost i postojanost vaše šminke. Preporučuje se da ulje za lice koristite prije spavanja kako bi koža dobila dubinsku njegu i hidrataciju tijekom noći.

4.Korak: SPF

Nikako ne zaboravite koristiti SPF proizvod. Bez obzira na to jeste li na večernjem ili unutarnjem vjenčanju, SPF je apsolutno neophodan za zaštitu vaše kože. Ako se brinete da će vaša krema za sunčanje ostaviti bijele tragove ili da će se reflektirati na fotografijama, preporučujemo upotrebu SPF-a s kemijskom formulom umjesto mineralne.

5.Korak: Primjer

Na kraju, dovršite svoju rutinu prije šminkanja nanošenjem primera. Preporuča se da mladenke sa suhom kožom odaberu hidratantni primer, dok one s masnom kožom mogu razmisliti o matirajućem serumu ili primeru protiv sjaja kože. Međutim, važno je posavjetovati se sa svojim vizažistom jer neki profesionalci radije sami nanose primer.


EXPO Tips&Tricks

Wedding Beauty Extras

Kako biste poboljšali svoju svadbenu jutarnju rutinu, Simon predlaže da razmislite o ohlađenoj maski ispod očiju u gelu. Druga je mogućnost probati Gua Sha, jer može pomoći smanjiti natečenost i pružiti umirujući osjećaj. Također vam može pomoći da se osjećate mentalno smireno i opušteno zbog svojih ugodnih učinaka.

Što izbjegavati na dan vjenčanja

Savjetujemo mladenke da izbjegavaju piling ujutro na dan vjenčanja. Umjesto toga, preporučujemo piling najmanje dva dana prije velikog dana. Također je važno suzdržati se od korištenja sredstva za sunčanje ili sredstva za samotamnjenje tijekom tjedna koji prethode vašem vjenčanju i izbjegavati isprobavanje novih proizvoda za njegu kože na dan kada planirate reći “Da”.

Airbrush šminka

Airbrush šminka postala je popularna u industriji ljepote vjenčanja, ali zahtijeva modificiranu pripremu za njegu kože kada je riječ o dlakama na licu. Kako bi se postiglo optimalno prianjanje, šminka zračnim kistom najbolje funkcionira na licima s prirodnim rastom dlačica, pa bi mladenke koje se odluče za ovu tehniku ​​trebale izbjegavati dermaplaniranje.

Dermaplaning je specijalizirani estetski postupak kojim se vrši piling kože uklanjanjem puhastih dlačica, poznatih kao “peach fuzz”. Budući da ovaj postupak treba izvoditi profesionalni facialist, svakako obavijestite svog estetičara da želite preskočiti ovaj korak tijekom njege lica prije vjenčanja.