Vjenčano prstenje

Kako odabrati savršen vjenčani prsten

vjenčani prsten
vjenčani prsten

Izbor savršenih vjenčanih prstena za vas i vašeg partnera nije tako jednostavan kao što se čini. Bez obzira imate li određeni stil na umu ili ste godinama dodavali fotografije na svoju Pinterest ploču, vjerojatno ćete se i dalje zbuniti zbog velikog broja dostupnih opcija. Stoga je normalno da imate teškoća u donošenju konačne odluke.

Budući da ćete vjenčane prstene vjerojatno nositi svaki dan, želite da vam zaista budu nešto što volite. Osim toga, budući da također simboliziraju jedan od najvažnijih dana u vašem životu, lijepo je ako odaberete opcije koje zaista nešto znače i vama. Stoga, iako odabir vjenčanih prstena može biti dugotrajan proces, ulaganje dodatnog napora kako biste bili potpuno zadovoljni svojom kupnjom vrijedi.

Zato vam donosimo stručne savjete o tome kako pronaći najbolje vjenčane prstene za vas. I kako se radi o tome što odgovara vašem načinu života i ukusu. Raduje nas što danas u modi ne postoji ‘savršen set’ kojeg treba slijediti. Vaši vjenčani prsteni trebaju biti simbol vaše ljubavi s kojima se osjećate ugodno, možete ih nositi svakodnevno i s kojima ste jednako zaljubljeni kao i u svog partnera.

Nastavite čitati da biste saznali više.

Kako odabrati savršen vjenčani prsten?

Najvažnija stvar koju trebate razmotriti prilikom traženja savršenog vjenčanog prstena je stil koji vi i vaš partner volite. Stoga, bez obzira jesu li tradicionalni ili ne, uvijek je bolje odabrati komade koji zaista rezoniraju s vama. Nakon toga, sve ostalo je u detaljima.

Pronađite komad koji nadopunjuje vaš zaručnički prsten.

Vaš zaručnički prsten i vjenčani prsten gotovo uvijek će se nositi istovremeno, stoga želite odabrati komade koji izgledaju i osjećaju se sjajno zajedno. Prsten, najčešće, treba biti nadopuna zaručničkom prstenu, a ne obrnuto. Stoga bi prsten trebao biti dizajniran s zaručničkim prstenom na umu. Na primjer, ako imate zaručnički prsten s usamljenim dijamantom, prsten s malim dijamantima ili običan prsten mogao bi se dobro nadopuniti.

Odaberite nešto udobno i praktično.

Opet, ovo je nešto što ćete nositi gotovo svaki dan. Moraju biti udobni jer ako nisu, vjerojatno ćete zažaliti što ste odabrali određeni prsten u dugoročnom pogledu. Uvijek provjerite visinu prstena s kojom možete živjeti – ne želite da udara ili da vam se nešto zaplete u njemu.

Držite se financijskih mogućnosti.

Da, vjenčani prsteni su velika investicija, a neki ih čak nazivaju i jednom od najskupljih stavki koje ćete ikada kupiti. Međutim, želite da cijena bude nešto s čim možete nositi i da je možete podmiriti u razumnom vremenskom roku. Nema razloga da se dovedete u dugove ako ne morate.

Tražite stilove koji su stručno izrađeni.

Izgled prstena je važan, ali i način na koji je izrađen. Osim izdržljivosti, razmislite o naslijeđu svog prstena. Želite li uključiti nasljedne metale iz svoje obitelji ili izraditi novi predmet koji možete prenijeti svojoj djeci? Želite li da materijali koje koristite budu dobiveni na održiv i etički način? Podrijetlo prstena ima utjecaja na njegovo značenje i vrijednost. Proučite zlatarske brendove prilikom gledanja prstena i ne bojte se postavljati pitanja zlataru.

Razmislite o prstenima koje možete složiti.

Idealno je kupiti vjenčane prstene koji se slažu s drugim nakitom, posebno ako planirate složiti prstene s drugim komadima. Parovi sve više odustaju od tradicionalnog zaručničkog prstena i vjenčanog prstena te se odlučuju za složene setove od četiri ili pet prstena. Razmislite o cjelokupnoj estetici koju želite postići i želite li je zadržati jednostavnom ili kombinirati različite stilove. To može značiti razliku između nečeg više univerzalnog i jednostavnog ili nečeg hrabrijeg.

Stilovi vjenčanih prstena

Iako danas postoji veliki izbor stilova vjenčanih prstena, najvjerojatnije ćete naići na sljedeće vrste.

Obični vjenčani prstenovi

Obični vjenčani prstenovi su jednostavni prstenovi koji su izrađeni od jednog metala, poput zlata ili platine. Mogu biti različitih širina i debljina, i obično imaju glatku, ravnu površinu bez dragulja, gravura ili teksture. Nemojte se zavarati misleći da je obično dosadno: ovi minimalistički dizajni mogu biti izuzetno elegantni i odlični za nekoga tko želi zadržati stvari jednostavnima i prilagodljivima. Obični prstenovi su klasični, vječni i prilagodljivi. Nikada ne izlaze iz mode i mogu se kombinirati sa svakim stilom zaručničkog prstena.

Prednosti:

 • Prilagodljivi
 • Laki za održavanje i čišćenje
 • Obično su jeftiniji od složenijih opcija

Nedostaci:

 • Ogrebotine i drugi tragovi korištenja mogu se lako primijetiti
 • Mogu izgledati masivno u usporedbi s nježnijim zaručničkim prstenovima
 • Nisu jako prilagodljivi i možda nisu dovoljno jedinstveni za neke parove

Vjenčani prsten s beskrajnom petljom

Vjenčani prsten s beskrajnom petljom ima dijamante (ili druge dragulje) postavljene oko cijelog prstena. Dragulji su obično iste veličine, ukrasni dragulji simboliziraju vječnu ljubav. Vjenčani prsten s beskrajnom petljom vrlo je popularan jer simbolizira ljubav koja je značajna i univerzalna.

Prednosti:

 • Lako se mogu složiti s drugim prstenima
 • Stvara dojam da su dragulji u zraku

Nedostaci:

 • Ne mogu se mijenjati veličine jer stražnji dio nije od čvrstog metala
 • Obično su skuplji od običnog prstena

Klasični dijamantni vjenčani prstenovi

Zamislite ovo kao klasičan prsten koji obično viđamo u filmovima. Klasični dijamantni vjenčani prsten ima dijamant u središtu, obično postavljen na zaručnički prsten, okružen drugim manjim dijamantima ili bez njih. Ovaj stil je tradicionalan i elegantan, a dijamanti simboliziraju vječnu ljubav i snagu. “Dijamant je najtvrđi dragi kamen koji simbolizira trajnost, čistoću i ljepotu.

Prednosti:

 • Klasičan i elegantan dizajn
 • Dijamant simbolizira trajnost i vječnu ljubav
 • Može se prilagoditi različitim veličinama i oblicima dijamanata

Nedostaci:

 • Skuplji od nekih drugih stilova
 • Može biti osjetljiv na oštećenja ili gubitak dragulja

Prilagođeni dizajn

Ako želite nešto potpuno jedinstveno, možete razmisliti o prilagođenom dizajnu vjenčanog prstena. Ova opcija vam daje mogućnost stvaranja prstena koji je posebno dizajniran prema vašim željama i stilu. Prilagođeni dizajni pružaju jedinstvenu priliku parovima da izraze svoju individualnost i stvore prsten koji je jedinstveno njihov. To može uključivati izbor metala, dragog kamenja, gravura, tekstura i drugih detalja.

Prednosti:

 • Potpuno jedinstven i personaliziran dizajn
 • Mogućnost odabira svakog detalja prstena
 • Izražavanje individualnosti i stvaranje posebnog simbola vaše ljubavi
 •  

Nedostaci:

 • Potencijalno skuplji od gotovih stilova
 • Potrebno više vremena za izradu prilagođenog dizajna

Stilovi vjenčanih prstena

Kada odaberete svoje vjenčane prstene, važno je naučiti kako pravilno brinuti o njima kako biste osigurali da izgledaju sjajno i trajali dugo vremena. Evo nekoliko osnovnih smjernica za njegu:

 • Redovito čistite prstenove kako biste uklonili nakupljenu prljavštinu, ulje i ostatke kozmetike. Možete koristiti blagi sapun i meku četkicu kako biste ih nježno očistili.
 • Izbjegavajte nošenje prstena tijekom aktivnosti poput kućanskih poslova, vježbanja ili bavljenja teškim predmetima kako biste izbjegli ogrebotine ili oštećenja.
 • Redovito provjeravajte prstenove na oštećenja, popuštene dragulje ili pukotine te ih odnesite zlataru na popravak ako primijetite nešto abnormalno.
 • Čuvajte prstenove na sigurnom mjestu kada ih ne nosite kako biste izbjegli gubitak ili oštećenje.

Nadamo se da će vam ove smjernice pomoći pri odabiru savršenih vjenčanih prstena. Sretno s pronalaskom prstena koji će vam trajati cijeli život i biti simbol vaše ljubavi i zajedništva!

Tagovi