Hrana Spa&Wellness

Što jesti i piti na dan vjenčanja kako biste se osjećali najbolje

dan vjenčanja
dan vjenčanja

Popis obveza na dan vjenčanja: Tim za uređenje dolazi u 9 sati, fotograf u 10 sati, cvijeće u 11 sati… što zaboravljate? Hranu! Neke mladenke zaborave jesti, a druge to izbjegavaju zbog straha od nadutosti, ali istina je da je ključ za najbolji izgled tog dana upotreba hrane kao goriva i redovito uzimanje obroka.

Imamo plan koji će vam omogućiti da ne morate razmišljati o sljedećem zalogaju, bez obzira jeste li zabrinute zbog mučnine ili želite održavati zdravo tijelo. Pripremite se da izgledate najbolje, osjećate se energizirano i smirite nervozan želudac uz korisne savjete registriranih nutricionista. Doručak je i dalje najvažniji obrok dana. Nitko ne voli “gladnu” mladenku: učinite si uslugu i pojedite lagani doručak. S obzirom na sve užurbanost i emocije tog dana, trebate započeti s doručkom kako biste ostali u formi i sjajni.

Kombinacija proteina i vlakana.

Idealan doručak za mladenke na dan vjenčanja uključuje kombinaciju proteina i vlakana. Ova pobjednička kombinacija će zadržati mladenku sitom, zadovoljnom i fokusiranom dok su zauzete pripremama za svoj veliki dan. Primjeri uključuju tost od cjelovitog pšeničnog kruha sa kajganom, kuhana jaja s voćem ili grčki jogurt s voćem. Redovito jedite lagani ručak i međuobroke. To može zvučati nemoguće, ali vjerojatno ćete zaboraviti jesti. Jedite kad god možete!. Na Vaš dan vjenčanja toliko se toga događa i s toliko ljudi s kojima trebate razgovarati da možda nećete imati puno prilika za jelo.”

Nekoliko laganih međuobroka za vaš dan vjenčanja može uključivati suho voće i orašaste plodove, kolutiće sira i krekere od cjelovitih žitarica, voće koje možete ponijeti sa sobom poput banana, jabuka, breskvi i naranči ili proteinski smoothie.

Evo nekoliko savjeta vezanih za alkohol koje treba imati na umu na veliki dan

Pijte umjereno Ovo je vaš dan, pa se nemojte suzdržavati od uživanja u nekoliko pića sa svojim gostima. S druge strane, to može dovesti do dehidracije, što je posljednje što želite.

Neke stvari koje treba imati na umu je koliko pijete i vaša tolerancija. Ne biste željeli propustiti važne dijelove svog velikog dana jer ste bili opijeni prije/tijekom ceremonije.

Najvažniji savjet ako želite piti je da se ne prejedate, pijte vodu i jedite hranu između pića. Alkohol vas može dehidrirati, pa je vrlo važno da neprestano pijete vodu zajedno s pićem po izboru. Dehidracija može uzrokovati vrtoglavicu, glavobolje, crvenilo kože, umor i slabost. Ako se brinete zbog svega toga, najbolje je da izbjegavate alkohol do večeri kako biste mogli u potpunosti biti prisutni na svoj dan vjenčanja.

Jedite s gostima

Dobro pravilo je: kada vaši gosti jedu, vi biste trebali jesti. Čak i nekoliko zalogaja može vam pomoći da plešete cijelu noć. Tijekom sata koktela, zamolite prijatelja ili pomoćnicu da vam donese razna predjela koje možete grickati dok prilagođavate svoju haljinu ili se družite.

Isprobajte liniju hrane dočeka nakon ceremonije kako biste imali priliku sjesti i uživati u večeri sa svojim novim suprugom. Pitajte koordinatora može li vam poslužiti obrok prvima kako biste mogli jesti prije nego što se pomiješate s gostima. “Imati stol koji je samo za vas i vašeg supružnika može olakšati koncentraciju na jelo bez ometanja.” Nastavite piti vodu!

“Voda je suština ljepote.” Ciljajte na osam čaša obične vode dnevno na dan vjenčanja i dva dana prije. Dehidracija dovodi do lošeg izgleda kože”