Svadbene torte

Povijest vjenčanih torti

povijest vjenčanih torti
povijest vjenčanih torti

Savjeti o pronalasku savršene torte za vaš poseban dan.

Vjenčana torta je slavljenički dio koji je postao traženi desert na svim vjenčanim svečanostima. I dok je ova specifična slastica iznimno ukusna i voljena od strane parova i gostiju.

Da li je to samo torta? Ili, predstavlja nešto više?

Od raskošnih petokatnih konstrukcija do jednostavnih i elegantnih dizajna, značenje i simbolika torte mogu biti daleko od slučajnih. Zato smo istražili I napisali ovaj članak, da s Vama podijelimo povijest tradicionalne vjenčane torte.

U nastavku pročitajte više, uključujući savjete o tome kako odabrati ovu slasticu za vaš poseban dan. Povijest i značenje vjenčanih torti Vjerovali ili ne, prve vjenčane torte zapravo su bile stvorene kako bi označavale sreću i plodnost. U rimsko doba, zrna pšenice predstavljala su plodnost i bacana su na svježe vjenčane kako bi se osigurala plodnost. Štoviše, mladenka i mladoženja bi potom zajedno pojeli mrvice torte kao znak jedinstva. Nakon nekog vremena, rimske pšenične torte su se pretvorile u tradicionalniji dizajn torte, postajući slastica za vjenčanja kakvu svi danas vidimo i volimo.

Osim toga, tijekom viktorijanskog doba, bijeli šećerni preljev postao je uobičajen na vjenčanim tortama jer je boja simbolizirala čistoću i nevinost, što je na kraju dovelo do uspostave trenda bijele vjenčane torte.

Tijekom godina, kao znak blagostanja, obitelji su počele slaganjem torti. Danas su tradicionalne vjenčane torte nezaobilazna stavka na većini suvremenih vjenčanja. Zapravo, nije neuobičajeno da mladenci sačuvaju gornji sloj svoje torte za svoju prvu godišnjicu, što je započelo kao način manifestacije sreće i blagostanja.

Kako odabrati savršenu vjenčanu tortu?

Brzi pregled društvenih medija za vjenčane torte vjerojatno će donijeti široku paletu odgovora, od torte mladoženja oblikovane poput iPada do ogromne domaće vjenčane torte pečene od strane mladenke.

Dakle, prije nego što isplanirate vlastitu omiljenu slasticu, pobrinite se da istražite i pronađete dizajn i pekara (onoga koji može besprijekorno izvesti vašu viziju). Konkretno, prilikom traženja “savršene” vjenčane torte, razmislite o odabiru okusa i stila koji odražava vašu osobnost i pitajte se: što ova torta govori o meni?

Osim toga, parovi bi trebali dogovoriti pekara nakon što su rezervirali prostor i catering, kako bi osigurali usklađeni okus od večere do deserta.

Rezervacija prostora također vam omogućuje da pekaru prenesete točan broj gostiju, što im omogućuje pečenje torte koja može poslužiti sve goste koji će biti na vjenčanju. Na kraju, osigurajte da imate testiranje okusa kako bi vam torta bila jednako ukusna koliko i izgleda. Uostalom, tko ne voli jesti besplatne uzorke ukusnih torti?